info@asbestinventarisatie-rapport.nl

Asbestinventarisatie certificaat

 
Asbest is de verzamelnaam van natuurlijke mineralen met een structuur in de vorm van een vezel. Tot in de jaren 80 werd er veel gebruik gemaakt van asbest, omdat dit product sterk en slijtvast is. Het is een goedkoop product dat goed isoleert en brandwerend is, om deze reden werd hiervan gebruik gemaakt in de bouw.

 

Asbestinventarisatie certificaat

Asbest kan heel erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Jaarlijks overlijden er nog honderden mensen in Nederland aan asbest. Wanneer iemand is blootgesteld aan asbest kan dit nog jaren duren voordat men daadwerkelijk de gevolgen hiervan gaat merken.

Het is daarom van belang dat de werkzaamheden onder de juiste condities plaatsvinden. Voordat u een bedrijf kunt inschakelen om het asbest te laten verwijderen dient er een asbestinventarisatierapport te worden opgesteld. Om een asbestinventarisatierapport te mogen opstellen dient het bedrijf in het bezit te zijn van het certificaat arbeidsomstandighedenregeling bijlage 13A.

In een inventarisatie en evaluatie wordt schriftelijk vast gelegd welke risico’s de arbeid voor de werknemers met zich brengt. Deze risico-inventarisatie en -evaluatie bevat tevens een beschrijving van de gevaren en de risico-beperkende maatregelen en de risico’s voor bijzondere categorie├źn van werknemers.

De inventarisatie zal worden gedaan door een deskundig inventariseerder asbest (dia), deze is in het bezit van een SC-560 certificaat. De deskundig inventariseerder asbest dient zich te kunnen identificeren met het persoonscertificaat.

 

Controle

De gecertificeerde bedrijven worden met regelmaat gecontroleerd door de Raad van Accreditatie, op de geldigheid van de certificaten. Organisaties kunnen hun accreditatie tijdelijk verliezen, als blijkt dat zij niet langer aan de gestelde normen voldoen. Het gaat dan om een schorsing. Zij krijgen in dat geval zes maanden de tijd om de benodigde verbeteringen door te voeren en te laten beoordelen. Het kan ook zijn dat organisaties hun accreditatie permanent verliezen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op. En u krijgt gratis advies van onze experts.

Bel mij terug
Loading...