info@asbestinventarisatie-rapport.nl

Waar heb ik een asbestinventarisatierapport voor nodig?

Wanneer u asbestverdachte materialen aantreft in uw pand dient er een inventarisatie gedaan te worden waarbij wordt vastgesteld of dit daadwerkelijk asbesthoudende materialen zijn. Niet alleen bij twijfel, maar ook als u er zeker van bent dat er asbesthoudende materialen aanwezig zijn, dient er een inventarisatierapport te worden opgesteld voordat de asbesthoudende materialen verwijderd mogen worden. Het is niet mogelijk om asbesthoudende materialen te laten verwijderen voordat er een inventarisatierapport is opgesteld.

In dit rapport wordt door experts beschreven of dit dus daadwerkelijk asbesthoudende materialen zijn, de soort asbest, de hoeveelheid asbest en de locatie van deze asbesthoudende materialen.

Vervolgens wordt u in het rapport geadviseerd aan de hand van de bevindingen. Er is namelijk een onderscheid te maken in hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Wanneer er sprake is van hechtgebonden asbest zal dit makkelijker te verwijderen zijn. Doordat niet-hechtgebonden asbest een kwetsbare soort is, is de kans vele malen groter dat deze beschadigd is. Hierdoor nemen ook de gezondheidsrisico’s toe en dit vraagt ook een andere werkwijze.

Terug naar veelgestelde vragen

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op. En u krijgt gratis advies van onze experts.

Bel mij terug
Loading...