info@asbestinventarisatie-rapport.nl
Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze experts.

Bel mij terug
Loading...

Hoe werkt het?


1

Het vermoeden dat u asbest heeft aangetroffen of wilt u gaan slopen of renoveren?

Voordat u kunt beginnen met het slopen of renoveren, van een gebouw dat gebouwd is voor 1994, dient u een asbestinventarisatierapport te laten opstellen. Ook wanneer u vermoedt dat er asbest aanwezig is mag u het asbest pas verwijderen nadat er een inventarisatierapport voor is opgesteld. Asbest kan namelijk erg schadelijk zijn voor uw gezondheid en daarom is het van belang dat het op de juiste wijze wordt verwijderd.

Er zijn verschillende soorten asbest en hierdoor zijn er ook verschillende werkwijzen om het asbest op de juiste manier te verwijderen.

2

Gecertificeerd bedrijf

Alleen bedrijven die gecertificeerd zijn voor een asbestinventarisatierapport mogen deze opstellen. Hierbij gaat het om de arbeidsomstandighedenregeling bijlage 13A.

Tijdens de inventarisatie komen experts op locatie onderzoeken of er asbest aanwezig is, hoeveel asbest er aanwezig is en nemen zij monsters af van de asbesthoudende materialen. Deze monsters worden door de experts naar het laboratorium gebracht, zodat zij kunnen onderzoeken om wat voor soort asbest het gaat.

3

Aanvraagformulier

Aan de hand van de gegevens die u invult in het aanvraagformulier wordt u gekoppeld aan een expert bij u in de buurt. Omdat onze experts zich door het gehele land bevinden is uw postcode van belang.

4

De expert neemt contact met u op!

Nadat u het aanvraagformulier verzonden heeft via onze website, zal er binnen 48 uur een expert contact met u opnemen. De expert zal samen met u bespreken waarvoor u de aanvraag heeft ingediend, hoe het verdere proces zal verlopen en een afspraak met u inplannen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op. En u krijgt gratis advies van onze experts.

Bel mij terug
Loading...